Att Älska Livet


Foto: Ida Nilsson

Älska livet, det är vad jag gör just nu. Jag har haft två av de värsta dagarna i mitt liv nu, allt har känts hopplöst och jag har inte vetat vart jag ska ta vägen. Förtvivlan, ångest, panik, skuldkänslor, ilska, tårar, hopplöshet och allt annat med samma melodi och gått igenom mitt känslonätverk tills jag tillslut var tom och insåg att det inte fanns något att göra. Det var över. Men sen kom, som en ängel sänd från ovan, denna vänliga varelse som löste allt för mig. Och henne kommer jag att vara tacksam i resten av mitt liv!

Så nu är livet så fantastiskt igen, det känns som att ingenting kan stoppa mig, jag är oslagbar!

Utan kontroll


Foto: Paulina Pettersson

Ja, nu är det väl som bestämt. Det blir Umeå för mig till våren, (gick inte att byta till skellefteå) har dock inte bestämt hur jag ska göra, om det blir pendling eller att flytta. Men jag vet ju själv att jag helst skulle vilja flytta. Tror det är alldeles för jobbigt att hålla på och pendla, näe, det är jag inte alls sugen på. Så jag vet inte riktigt om jag är glad eller ledsen, förmodligen båda delarna. På ett sätt känns det roligt att ta ett steg framåt i livet, men samtidigt är det med ett tungt hjärta jag tar ett mentalt steg bakåt i något annat. Något som jag hade sett fram emot att få ta det där klivet framåt, men så blir det helt plötsligt tvärtom. Men det går tyvärr inte att göra så mycket åt saken. Jag måste bara kämpa lite mer.

Näe nu ska jag packa ihop mina saker och dra mig till bureå, jag börjar så tidigt imorgon att det känns bättre att sova där. Men då slutar jag istället en mycket mycket trevlig tid, nämligen 13.30. Riktigt skönt. Sen blir det att bussa (jag hatar att vara utan bil..) till stan och sedan vidare till kåge där jag ska hälsa på min käre pojkvänn på fritidset där han jobbar. Ska bli så mysigt. Jag är verkligen sjukt tapig och längtar efter honom jämt. Men det betyder ju bara att jag tycker om honom mycket.


It's dangerous to be sleeping alone


Foto: Ida Nilsson

"The TV is blaring, the radio is turned up loud.
Maybe then I’ll sleep well, maybe then I’ll drown my thoughts out.
Don’t want to think much, I don’ t want to reminisce.
Because love songs and poems have all lead me, they have all led me to this."

Dangerous - Joshua JamesIt's gonna be a bumpy ride

Lucia 2010

Ja, idag blev det alltså tredje gången gillt med skellefteå luciorna för mig. Var jobbigt att stiga upp imorse, men det var lätt värt det. Sjukt roligt att få sjunga igen, var ju så länge sen, och sen så har jag som känt att det  har känts tomt att inte ha något lucia tåg eller någon julkonsert i år. Men nu fick det ju bli ett litet tåg iaf. Väldigt mysigt.

Lägger upp några få bilder som jag hann ta (till er som medverkar på bilderna: Jag försökte välja med omsorg!). Vi var alltså på arken och åt lunch när jag fick tillfälle att knäppa några kort, och som ni kanske förstår blev vi bjudna på julbord, väldigt gott tyckte de flesta.

Har varit en mysig dag helt enkelt (förutom några få insidenter som jag kan berätta om en annan gång, för just nu tror jag ska gå och sova). Är ju en ny dag med jobb imorgon, så nu tackar jag för mig och vill bara avslutningsvis säga: GO!

Home madeIgår hade jag en väldigt galen pojkvänn, nämligen en som i typ -20 gick hem (i kalla läderskor och en höst jacka) till mig bara för att han skulle få sova med mig. Jag var lite smått orolig för honom och lite smått sur för att han inte tog taxi som jag bad honom. Så när han väl kom hit kastade jag filtar på honom och tvingade i hans fötter i tjocksockar, stackaren hade ju ingen känsel kvar i kroppen.

Så idag har det bara varit en slappar dag. Syster gjorde knäck och vi andra hjälpte till med att göra den hemmagjorda pizzan, den blev fet och god vill jag lova! Sen drog jag vidare på lucia repet, var ganska kul att få sjunga igen. Men känns jobbigt att behöva stiga upp typ 5 imorgon.. så måste nog försöka sova nu. Har tänkt fråga om jag kan låna systers digital kamera, alltid kul att ha bilder ju :)

Näe, nu ska jag slänga mig i sängen.. vet dock inte hur jag ska lyckas somna. Men försöka går ju alltid

Med ljus i ditt hår


Lucia gänget -08

Har varit en rätt lugn lördag, först jobb på konsum, sen en snabbvisit hos min kära vän Sofia för en massa strunt och allvarligt prat, mysigt om jag får säga det själv. Och nu sitter jag här med lilla syster (båda med varsin dator i knät) och gör inte allt för mycket som är ansträngande.

Hoppas på att Samuel ska komma hit och sova så jag får krama han litegrann (hoppas dock inte att han har tänkt att gå hit, för då är han väll så gott som död innan han kommer..), men den som lever får se.

I morgon är det iaf lucia rep som gäller, ska nämligen vara med i lucia karusellen ett år till (blir det 3:e nu). Det är ju alltid årets kandidater och fjol årets som är med och lussar. Men fjol årets hade 2 för få som kunde vara med så då ringde de och hörde om jag hade lust. Och eftersom jag faktiskt har saknat sjungadet och tillställningarna från skolan så tackade jag ja. Alltså kan ni finna mig på lite olika företag och lunch ställen hela måndagen som tärna eller lucia. Kommer bli roligt tror jag :)

Le för mig


Min kära vän Ida
Foto: Jag

Det blev en tidig morgon i morse, 06.15 stod alarmet på, och jag börjar ju inte före kl 11. Men är man en söt flickvän, så är man ;) Samuel har nämligen sin första dag på fritidset i kåge idag och behövde därför stiga upp tidigt, så då gjorde jag det med. Ett varmt bad och en massa kramar är faktiskt svårt att tacka nej till.

Så det blir hur som helst jobb på konsum idag, har varit skönt att vara ledig men det känns bra att få in lite pengar också. Synd att det blir under helgen bara, men jag är nöjd ändå. Tyvärr måste jag ta bussen 09.10 bara för att jag kommer fem min försent om jag tar nästa.. drygt. Så det kanske blir att blunda ett slag på bussen. Är ganska skönt tycker jag.

Och ni som undrar vad bilden har med inlägget att göra så kan jag avslöja att det är absolut ingenting. Jag saknar henne bara.

Nowhere Girl


Foto: Ida Nilsson

Ja, nu har jag fått veta vart jag kom in. Staden Umeå blev det, och ska jag vara ärlig så vet jag inte riktigt hur bra det känns. Visst, en del av mig vill gärna dit, men den andra delen vill stanna kvar mer än allt annat. Så jag känner mig rätt kluven, vet inte riktigt vart jag ska ta vägen.

Men jag tror jag ska ringa och höra mig för hur man kan gå till väga. Om det går att bli förflyttad till skellefteå osv. För att pendla känns inte alls roligt, men att flytta till Umeå känns inte heller som ett alternativ. Så, ja, vi får se hur jag gör helt enkelt. Nu har jag en hel del att fundera på.


Att vara eller icke vara


En busbild från i söndags
Foto: Paulina Pettersson

Har haft en riktigt mysig dag idag! Hann göra lite julklapps ärenden på stan idag vilket var riktigt skönt, snart är alla inhandlade! Vi hann ta oss en liten fika också innan vi drog vidare till bersbyn (där warg bor) för lite rockband, film och popcorn. Sedan fick jag äntligen smaka de ryktesbara "potatis bakelserna" och jag måste säga att de levde upp till sina krav, mycket goda! För er som inte vet, så har den inte alls något med potatisar att göra (fråga mig inte varför det heter det) utan det är som en sådan där choklad ruta, fast utan choklad och med något gott gegg på. Jepp, där har ni den ;)

Nu till något lite mer allvarligt. Det kan vara så att jag om sisådär 18 min får besked från studera.nu vart det blir jag ska tillbringa min vår. Umeå eller Skellefteå, Skellefteå eller Umeå? Ja gott folk, jag vet knappt själv vad jag vill och får ångest när jag tänker på det. Förut ville jag bara ifrån den här staden (och jag känner väl fortfarande att det inte är mitt kall att bli kvar här i resten av mitt liv) men nu är det saker/personer som håller mig tillbaka och helt plötsligt vill jag inte alls bort. Helst av allt skulle jag vilja packa ner alla mina nära och kära i flyttkartongen och ta dem med mig, men så funkar det ju inte riktigt. Och jag vet, Umeå är bara 2 timmar bort. What's the big deal? Men för mig har det blivit det.

Men för att tänka positivt så går allt faktiskt att lösa, hur det än blir, och det försöker jag trösta mig med. Jag vet att allt kommer bli bra till slut! Och för att trösta mig själv lite extra så lyssnar jag på gamla disney låtar. Gör en alltid varm om hjärtat :)


Let it Rock


Andreas Warg, i egen hög person

Det verkar som att jag får ha ännu en ledig dag idag, ganska skönt faktiskt. Länge sedan jag fick bara ta det lugnt. Idag ska jag i alla fall spendera dagen med denna härliga kille, och jag vet vad ni tänker, ja, det är hans riktiga hår! Haha, näe, om det vore så väl. Tycker dock det klär honom ;)

Blir hur som helst att gå en sväng på stan, framkalla lite bilder osv, sen får man se vad som händer. Men stackarn går ju fortfarande i skolan (spid programmet är 3½ år) så tills han har slutat måste jag underhålla mig med annat. Tror jag ska försöka plöja mig igenom min bok "På kudde av gräs". Den är riktigt bra, men jag glömmer som bort att den finns jämt, så idag är väl den perfekta dagen att ta tag i läsningen.


Syskonen Lindmark


Samuel, Celina och Johanna Lindmark
Foto: Jag

Ovan ser ni en bild från fotograferingen jag gjorde söndags. Är alltså Samuel och hans två yngre systrar. Ingen super speciell bild men det är meningen att det här exemplaret ska ramas in och hängas upp på någon av väggarna i familjen Lindmarks hem, så det fick bli ett klassiskt porträtt upplägg på det hela. Huvudsaken är att de syns liksom, och fina tycker i alla fall jag att de blev. De har själva inte sett bilderna än, så jag hoppas inte nån av dem får lust att klubba ner mig för att jag la ut den utan deras tillstånd, men jag tror det ska gå bra ;)

Sen hoppas jag då att de gillar den, för tusan vad jag har kämpat! Samuel är faktiskt inklippt i den här bilden, för han blundade halverst, men så klart var Johanna och Celina (enligt mig) finast på den här, så jag fick helt enkelt klippa och klistra in han från en annan bild där de andra däremot såg lite roliga ut. Svårt att få alla att se bra ut på samma kort faktiskt, alltid någon som gör nåt.


Kyss


Samuel och jag på balen
Det fick bli en balbild eftersom jag använder pojkvännens dator.
Foto: Ida Nilsson


Blev inte att fara hem ikväll heller, stannar en natt till i kåge, jag är så lätt övertalad ;)

Just nu sitter jag och försöker hitta någon film att se, hur svårt som helst.. men försöker i alla fall. Samuel råkade hitta "Black Swan" På imdb och jag blev sjukt sugen på att se den, men självklart kommer den inte ut förän i mars här i sverige, så det gick ju dåligt. Natalie Portman spelade huvudrollen och bara det brukar ju båda gott, sen verkade den vara mystisk och lite läskig, det gillar jag! Men, man får vänta ett tag.

Så nu funderas det på annat, men man får se. Blir säkert en sväng till ica, som vanligt, vi gillar ica i kåge.

Näe nu ska jag sluta skriva om strunt och leta vidare!

(Vi lyssnar förresten på julmusik just nu, guud vad mysig musik det är, man blir så fridfull på något sätt :))

En ambition


Saknar Ida! dock har bilden ingenting med inlägget att göra.
Foto: Ola Harström


Nu har det varit lite dålig uppdatering, men Samuel är så duktig på att hålla mig ifrån datorn, så det har som inte blivit av.

Hur som helst så var jag ju och fotade i efyran studion igår och tyvärr kan jag inte visa några bilder än eftersom jag befinner mig i kåge för tillfället, men jag blev i alla fall rätt nöjd med resultaten. Har kanske inte berättat det än, men jag fotade ju Samuel och hans systrar som en julklapp till deras föräldrar. Vi fick kämpa en liten stund för att få allting att funka men bra blev det. Längtar tills jag ska hem så jag får kolla igenom bilderna och välja ut vilka som ska framkallas.

Och jag kan lova att jag verkligen fick upp foto suget igen! Har ju som legat på latsidan när det gäller fotograferingen men nu är jag sugen på att börja om igen. Det är verkligen något jag älskar att göra. Måste nog sätta igång med något projekt snart igen!

Men nu ska jag försöka slita upp min trötta pojkvänn ur sängen. Trots att det tar emot litegrann, han är ju så söt där han ligger och snusar. Men jag är pigg och vill gå ut och leka, så då får han allt stiga upp!

Jakten på Lycka


Samuel och jag på min student

Tänk så bra jag har det, vilken tur jag har haft. Gick ut gymnasiet med bra betyg, fick ett jobb direkt efter studenten, där jag har fortsatt att vara anställd i ett halvår nu. Jag har en underbar pojkvänn sedan snart 11 månader tillbaka som älskar och bryr sig om mig. Jag har en familj som ställer upp och hjälper till, och vänner som får mig att skratta och må bra. Jag har allt man kan önska sig, och jag skulle inte kunna bli lyckligare än jag är nu :) Efter 19 år av tvivel och dålig själv insikt så har jag äntligen förstått att jag är så nöjd över att jag är jag.

Ibland måste man bara få säga att man mår så sjukt bra, även fast det egentligen strider mot lagarna i "Landet Lagom".


Hard workOj, fick mig en mindre chock när jag kollade över statistiken nyss! Var det ingen som hade någonting att göra igår eller? Roligt hur som helst :)

Idag har jag varit på konsum som vanligt, började 11.00 och slutade 20.15, ingenting ovanligt alls. Förutom att just idag for resten av personalen iväg på julbord medan jag och Ida fick konka varor osv, kändes långt in i själen må jag säga! Här har man ju gått och kämpat i ett halvår och så får man inte ens vara med på lite julstämning.. mm, synd om mig.. Fast jag tror nog att jag ska överleva. Önskar dock att vi nu kunde spola fram tiden till kl 18.00 imorgon, för då får jag äntligen helg (..hoppas jag i alla fall).

Men nu till något helt annat: På söndag ska jag iväg till efyran och fota litegrann i deras studio, känns rätt roligt. Var länge sedan jag hade framme kameran, har som börjat tappa stinget litegrann, men nu när jag har börjat blogga igen så känns det mer inspirerande att fota. Jag är ju inte riktigt den som gillar bildlösa inlägg, och jag har inte super mycket nytt på lager, sen så börjar jag bli rätt less på att lägga upp bilder på mig själv. Det är något jag måste ta tag i helt enkelt.

Men nu funderar jag på att sova, det är ju en dag med arbete imorgon också!

En dag på staden


Sofia Lundberg
Foto: Jag

Idag har jag och denna snygga donna strosat runt på stan i jakt på årets julklappar. Vi lyckades allt fynda litegrann och skönt var ju det. Nu har jag bara två saker kvar att fixa sedan är jag färdig, vilken lättnad alltså!

Tror dock allt springande tog musten ur mig för nu känner jag en dov huvudvärk som bultar bakom pannan. Ni vet, en sån där som bara är irriterande och som borde försvinna med en alvedon, men som inte verkar ha någon lust med det. Men som tur är har jag pojkvännen här, och han brukar kunna bota det mesta med sina kramar. Händigt va ;)?

Mjölkpakets tjuvenJag måste ju faktiskt erkänna att det kan vara ganska roligt att jobba på konsum ibland, man får ju träffa en hel del roliga/förvirrade/arga och konstiga människor. Kan bli ganska intressant ibland.

Har ett ganska roligt exempel från igår:

Min jobbar kompis Malin satt i kassan, en tant kom och köpte ett bregott paket. bakom henne i kön stod en kille som skulle handla 1 liter mjölk. När tanten hade betalat och gått skulle då Malin ta betalt av killen som hade stått bakom henne, men hans mjölk var borta. Hon frågade därför killen vad han skulle handla. Han tittade frågande på henne (han är utlänning, och forstod därför inte vad hon menade). Så Hon började peka/titta på bandet och rycka på axlarna. Killen började då själv helt oförstående söka igenom bandet, men förgäves. Han fick helt enkelt gå och hämta en ny mjölk. Stackarn förstod ingenting alls. Malin såg dock lite senare att bregott paketet var kvar, så hon drog slutsatsen att tanten måste ha tagit mjölken istället.

Någon timme senare kom tanten tillbaka för att hämta sitt bregott paket och då frågade jag henne om hon hade råkat ta hem ett mjölk paket istället. Men det hade hon då verkligen inte! Nej nej, hon hade bara gått till apoteket och sedan hem. Så hon fick bregottet och gick hem. Nu tänker säkert ni, "jaha? Vad är så roligt med det här då?"

Jo, ytterligare en timme senare ringer den här tanten till konsum (jag svarar) och berättar att när hon kom hem hade hon insett att hon hade en mjölk för mycket hemma! Haha, hon mindes inte att hon hade bärt med sig den hem och ställt in den i kylskåpet. Tror nog hon tyckte det var lite pinsamt. Men hur som helst så var fallet med den försvunna mjölken löst, och jag lovade att hon skulle få komma in idag och lämna in mjölken. Sagt och gjort, hon kom in idag, handlade litegrann och lämnade tillbaka mjölkpaketet.

Och det som nu är Allra roligast är att hon någon timma senare kom tillbaka med ETT TILL MJÖLKPAKET som inte var hennes men som hon hade råkat ta med sig!! Alltså, huuuur lyckas man?! hahaha, okej att det händer en gång, men två gånger efter varandra..

Rätt roligt faktiskt. Och ni som orkade läsa igenom det här borde få en applåd! Blev lite väl långt kanske, men men så kan det gå när en tant råkar tjuva mjölkpaket.


RSS 2.0