Silence of the lambs


Foto & redigering: Jag
Modell: Ida Nilsson

Kom hem för en stund sedan från Johan. Vi skulle ju ha disneymys, men vet ni hur det slutade? Jo, vi såg "När lammen tystnar" istället.. haha tänk hur det kan gå ibland. Men den var faktiskt riktigt bra, har inte sett den för, så det var ju verkligen på tiden! Vi får ta disneyfilmerna en annan gång helt enkelt. Vi fick oss också en nybakad kladdig kladdkaka och blåbär, väldigt trevligt må jag säga.

Näe, nu ska jag hoppa i säng så jag orkar med föreläsningen imorgon. Sedan bär det av mot Skellefteå, ska nämligen jobba på högskoleprovet på lördag och tjäna ihop lite cash, det lbir nice. Godnatt!

Vårvindar




Foto: Jag

Gick en promenad i det vackra vädret med Mia idag, vi satt mest på parkbänken och pratade, men mysigt var det. Vi kikade litegrann på alla änder och så hittade vi blåsippor (visst är det blåsippor?) i ett dike!!! Våren är kommen!

Snart ska jag och Mia iväg till Johan och Theresia för att se disney filmer! Mysigt!


The Duchess


Bilder på vackra Kiera Knightley från filmen The Duchess

Kan ni gissa vem jag har spenderat typ 80 procent av min dag med? Näe, kanske är svårt att veta, men det var söta Mia. Hon råkade nämligen låsa ut sig själv från lägenheten sin, så då fick hon komma hem till mig och äta lunch. Efter föreläsningen var både hon och ludde här och snackade, diskuterade filmer och de såg på när jag lagade mat/åt. Sedan drog ludde på träning och Mias pojkvänn kom tillslut hem så hon kunde fara hem för att äta middag. Efter middagen kom hon tillbaka hit, vi hyrde film (The Duchess, väldigt bra, men sorlig film), köpte godis och frossade sedan lös i sängen min. Lärde henne också äta popcorn med nachokrydda (sånna som de har på bion), hon blev glatt överaskad må jag säga.

Så har i stort sett min dag sett ut, har varit väldigt trevligt. Jag tycker det är ganska tråkigt att sitta hemma själv, så bara kul med sällskap! Blir nog förmodligen att ta en promenix i morgon (är ledig) så man får sig någon frisk luft, men nu ska jag nog glo lite på tv (orkar inte se vampires, har fått nog med ångest för idag sedan the duchess, haha) och sedan sova som en bäbis! Godnatt.

Cutiepie


sött par va?

Har varit en skön dag idag, började kl 1 och hade en föreläsning. Sedan for jag, Johan och Ludde på stan för att jaga kurslitteratur, dock var det bara Johan som investerade i något. Jag och ludde är snålare och beställer via lycknis istället ;)

I morgon är det skola som gäller, men sedan ska jag och Mia ha en liten film mys kväll, sådär, andra dagen i veckan. Ska bli mysigt, dock så måste jag ju hålla lite koll på hockeyn också!... Samuel har verkligen förstört mig.. haha var mycket skönare att inte bry sig. Man blir ju så upprörd när det inte går som man vill!

Nu blir det ett sista (förhoppningsvis, det är så spännande att jag inte kan slita mig) avsnitt av vampires innan jag ska gå till sängs. Och nej.. jag är inte alls beroende.. inte det minsta...


Tentafest



Foto: Tagna av Mia Jungell

Här har ni lite fler bilder från tenta festen! Var som sagt väldigt trevligt, mycket dans (eller vad man nu ska kalla det) blev det absolut och trevligt sällskap. Längtar till nästa tentafest!

Men i morgon börjar allvaret igen, bara att sätta igång med plugget helt enkelt. Men det hör livet till i 3 år till så, bara att köra på ;)

Godermorgon


Foto: Jag

Godmorgon världen! Planen med att stiga upp kl 10 idag gick väl sisådär.. men med tanke på att vi har ställt om klockan till sommartid så är det kanske inte jätte konstigt. Dock så känns det inte alls som sommartider ute, det är förtusan snart april occh man fryser fortfarande halverst ihjäl där ute.. suck. Menmen, värmen kommer väl snart. Nu ska jag krypa ner under täcket där Samuel ligger och snusar för att göra ett försök i att väcka honom.

Some fun


Johan, jag och Mia. Mina kära Umeå vänner!

Var tenta fest igår, hade riktigt riktigt trevligt faktiskt. Finns fler bilder från kvällen, men tror de får vänta tills imorgon (nu har ni iaf fått se två av mina vänner, tog bara 3 månader men..)

Ikväll har jag, Samuel och hans vän Vera fikat och sett The adjustment bureau på bio, var väldigt mysigt. Det får göras om! Näe, nu blir det lite Spartacus blood and sand (en serie), sen sova. Måste komma ihåg att ställa om till sommartid också. Godnatt!

Pappa

Äpplet faller inte långt ifrån trädet, eller vad säger ni?
.
Eftersom jag som sagt har dåligt utbud på denna dator så slänger jag in denna gamla pärlan. Det är alltså jag och min käre far för många många år sedan.Och ja, jag är helt ärlig, på riktigt, jag såg ut så där förr. En liten glasögonorm med bastanta ögonbryn och slingat hår. *Suckar nostalgiskt* Rätt så söta måste ni ju ändå erkänna att vi var! Ska faktiskt till papi imorgon och fira hans födelsedag. Grattis i efterskott pappa!
.
Nu ska jag sova, är sjukt trött och måste upp typ halv 7 imorgon för att hinna iväg till jobbet. Godnatt.

Tentatentatenta

Typ rätt snygga b-rudar
.
Fick jobba igår! Kände mig helt klart ringrostig när allt var omflyttat, omsorterat och en massa nya coola saker hade kommit till affären. Fick till exempel lära mig att sköta posten, var ganska enkelt när folk skulle hämta ut paket, behövde bara scanna lappen, scanna körkortet och scanna paketet. Helvetet startar då de ska Skicka paket.. vill helst inte prata om det.. alla frimärken.. olika tyngder.. blir snurrig. Menmen, man lär sig väl.
.
Ska jobba imorgon också. Trevligt med klirr i kassan, dock känner jag mig lite stressad över tentan (vilket jag inte verkar ensam om, om man ska tro facebook) men eftersom jag är en "tar livet med en klackspark" person så tror jag att det löser sig. Men det blir plugg för hela slanten idag (trots det supermega fina vädret, uhuh) så jag hoppas jag får lite mer klarhet över det hela. Sen ikväll blir det mys med mamma och syster, kanske någon film eller så ska vi se nyaste avsnittet av downtown abbey, får se helt enkelt.
.
Men som sagt blir det tenta plugg tills ikväll. *Drömmer mig bort till onsdag kl 13.00* (då tentan är gjord)

Inte direkt skönlitteratur

.
Dessa två böcker är mitt liv just nu, det är dem jag läser och läser och läser i + överstrykning då. Men som tur är, så är de rätt intressanta. Handlar (som ni kanske förstår) om etnicitet men också om kön, makt, sexualitet, ålder osv. Jag vet inte vad ni tycker, men jag tycker det är intressant i alla fall! Och det är väl huvudsaken eftersom det är jag som måste läsa dem.
.
Nu ska jag sätta mig och... kan ni gissa?.. Just det, läsa lite mer så jag hinner få något gjort innan jag ska hämta Samuel från skolan. Blir att fara till kåge ikväll, ska bli väldigt mysigt, för resten av helgen kommer nog bara innehålla plugg. Om jag inte får jobba också (vilket jag verkligen hoppas) men det verkar inte se ut så.
.
Jaja, nog med trams, etnicitet boken, här kommer jag!

Snyggt byggt

Till deras försvar så brukar de aldrig påstå att de är normala..
.
Snacka om att statistiken kan göra en drastisk förändring (till det bättre) då man lägger upp ett inlägg på facebook. Helt sjukt faktiskt. Nu är jag i all fall hemma i skeå, har läst och strykigt under flitigt i några timmar så nu tar jag paus till imorgon bitti! Funderar om jag ska se ett vampire avsnitt före jag går och lägger mig (mia och johan.. ni har lyckats få mig att bli beroende.. suck) eller kanske läsa en skönlitterär bok för en gångs skull? Har två böcker jag suktar efter att få läsa, men den ena äger jag inte och den andra är näst sista boken av en serie och det var allt för länge sedan jag läste de två första för att jag ens ska våga mig på den utan att läsa om de första två. Så det lutar nog åt vampires ändå.
.
Om ni undrar så har bilden absolut inget med texten att göra, jag sitter åter på systers dator och då är utbudet med bilder som har med mig att göra väldigt litet. Så då får dessa fagra människor ibland ställa upp. Verkar dessutom inte kunna göra stycken med denna dator.. allt bara klumpas ihop. Där av punkterna.

Detaljer








Tänkte visa upp lite nya detaljer i läggan! Det är om möblerat, men det är svårt att fota hela lägenheten så det ser bra ut då den är så liten, så ni får nöja er med små glimtar. Den största skillnaden är i alla fall att sängen nu står där byrån stod förut och tvärtom, blev mycket bättre.

Sista bilden är på min nya kärlek, visst är han fin? Stackars plutten som ni kanske la märke till förra gången jag visade bilder på lägenheten fick följa med mamma hem. Den var typ bara ett litet hörn av nya tv:n, så jag är rätt nöjd nu.

Ikväll blir det att åka hem till skeå igen (var ju där förra helgen också) och det ska bli ganska skönt, blir dock mest pluggande för min del. Och det är det som gäller nu också, ska försöka läsa klart och sammanfatta, men måste också hinna diska innna jag ska fara. Så det är nog dags att sätta igång nu!


Beslutsångest




Idag har jag läst, läst och läst litegrann, sedan läst lite till och så.. slutligen har jag läst. Åh jo, jag har arbetat flitigt med överstrykningspennan också! Jepp, där har ni min dag.

Skämt och sido så har jag faktiskt gjort lite mer (men inte så allvarligt mycket). Hade ett seminarium som gick bra, mest diskussioner oss grupper emellan, så inte alls jobbigt. Sen har jag sett lite vampires (som verkligen är en serie som får en hooked up direkt..) (men nej Ida, jag fortsätter med Downtown Abbey, som för er som inte vet är en super mysig serie, också, hur skulle jag kunna släppa det? Helt fantastiskt ju! Får bara ångest nu när jag ska välja vad jag ska se innan jag ska sova.. hm) och så lagade jag mig själv en väldigt god kyckling/nudel wook, mums filibabba! Men som sagt, annars har jag läst, men boken är faktiskt ganska intressant att läsa, och då blir det ju sjutusen gånger roligare.

Men nu är jag klar med läsandet för idag, nu återstår bara det svåra valet: Vampires eller Downtown?.. Suck, det här kan ta ett tag..

Vampire frossa


Njaa.... typ.ändå.inte.riktigt
..

Har kanske inte berättat detta, men sedan jag började på universitetet är det väldigt många som har poängterat för mig hur extremt lik jag är Nina Dobrev (som spelar Elena i serien The vampire diaries). Jag som aldrig har sett serien kände väl inte att jag kunde hålla med, visst vi har båda brunt hår, mittbena och bruna ögon, men det var allt. Dock så var jag nog tvungen att ge med litegrann efter många argument, vi är litelite lika varandra i själva serien, men i verkligheten tkr jag inte alls vi liknar varandra. Hur som helst så har Mia och Johan i min klass (som är riktiga vampirefans) övertalat mig att börja se serien (så att jag också kan inse hur extremt lika vi är). Så nu är första säsongen nedladdad och om jag gillar det eller ej återstår ju att se. Trevligt ska det bli i alla fall!

Men först är det städning och plugg som står på schemat.


Trevligheter

Foto: Paulina Pettersson
.
Nu var det extremt länge sedan jag skrev något här. Vet inte varför, har tappat lusten + att jag verkligen inte har några foton att lägga ut. Och eftersom jag är en person som inte skriver bildlösa inlägg så blir detta ett problem. Kan vara så att den här torkan fortsätter tills tentan är skriven, för efter det känns det som att det börjar lugna ner sig litegrann. Kanske till och med får tid till att fota litegrann. Men innan dess kan jag inget lova.
.
Fast ni kan nog vänta er lite uppdaterade bilder på lägenheten min! Har nämligen möblerat om och införskaffat mig i några nya saker som får lägenheten att se så mycket hemtrevligare ut. Jepp, nu känns det som ett riktigt hem. Är dock i Skellefteå nu (har varit här sen i fredags) men ikväll bär det nog av till Umeå igen, kände inte för att stiga upp kl 5 imorgon för att hinna med bussen. Det har varit väldigt mysigt att vara hemma, hann gå ut med några kompisar, träffa samuel och också min kära vänn Ida som är hemma från Stockholm! Väldigt mysigt. Och i april kommer hon och hälsar på mig, längtar som en tok. Då ska det fotas!
.
Nu ska jag sluta skriva, för det är väl ingen som orkar läsa mer snart. Nu är det plugg som gäller. Etnicitet boken, here I come.

RSS 2.0